CZ PORTAL: Bylinky jsou naše samé rady ze zahrady recepty a zdraví. Vyberte si, co myslíte, že je účinné.

Bylinky jsou naše samé rady ze zahrady recepty a zdraví. Vyberte si, co myslíte, že je účinné.

Duchovní zastavení U Svaté trojice v létě dýchá pohodou a klidem....

Sociální sítě mají něco do sebe. Příval informací a zaručených receptů na všechno.
Velmi úrodné jsou skupiny přátel. Někde je společný zájem houby, jindy zdraví. Recepty. Bylinky i vaření.

Medicína na KAŠEL
je k odhlenění, namísto mukosolvanů atd. Sama zaručuji, že je to opravdu zázrak!!! Mám 3 děti a vařím při každé větší rýmě.
1 sáček tymiánu (8-9gramů). 200 gr cukru. 250ml vody
POSTUP PŘÍPRAVY
vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, poté sundáme z ohně.
Musíme přidat celý sáček tymiánu ( jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí. Scedit, a po lžičkách třeba 5 krát denně.
NEnamáčet do lektvaru olíznutou lžičku!!!! Dávám medicínu do skleněné lahvičky.
Vydrží dlouho. Skladuji při pokojové teplotě i 2 měsíce.Vlastně nevím jak dlouho, ale nikdy se mi nezkazila, a dětem moooc chutná
Česnekové přírodní antibiotikum-HLAVNĚ NA KAŠEL!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 stroužků česneku, 8 lžic cukru, 250ml vody
POSTUP PŘÍPRAVY
Česnek nasekáme na drobno a dáme do vody s cukrem. Zamícháme a pomalu vaříme 10 min.Necháme uležet několik hodin a scedíme.Uchováváme v ledničce.To je recept,který používám už léta.Moje děti ho jedí normálně,ani se nešklebí,není to až tak strašná chuť.Velmi rychle zabírá na kašel,nejpozději druhý den zaznamenáte velkou změnu.Malé dcerce 16.měsíční dávám 4ml 3x denně a té starší(10 let) 5ml pokaždé když si vzpomenu,třeba i 6x denně.Je to opravdu zaručený lék na jakýkoliv kašel.Můj bratr si ho udělal i na bolavý zub,(měl zánět) a tvrdí,že mu můj lektvárek pomohl,tak nevím......Není to můj lektvárek,ale vyčetla jsem ho v jedné babské medicínské knize,kde bylo spoustu receptíků s bylinkami. Opravdu zabírá!!!!!!
ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jakékoliv nosní kapičky,tyčinky do uší
POSTUP PŘÍPRAVY
Jelikož mi stále píší maminky s prosbou o zaslání této metody na mejl, uveřejnuji recept
sem a budu jen ráda, když zabere i ostatním, tak jako nám.
Starší syn velmi trpěl na zánět vedlejších nosních dutin,užili jsme si...až nám naše paní doktorka odešla do důchodu a dostali jsme nového pana doktora,který nám poradil tuto metodu,která prý zabírá i na opravdu těžké případy,které by jinak čekala punkce.
Lze praktikovat i u dětí,které již vydrží sedět v klidu.
Vezmete si tyčinky do uší, pořádně pokapete nosními kapkami nebo postříkáte nosním sprejem,a opatrně zasunute CO NEJHLOUBĚJI do nosu.Můj syn je velký strašpytel a to je mu 11 let,takže jsem musela nejdříve vyzkoušet na sobě,aby viděl,že to nic není.Tyčinky jdou skutečně zandat dost hluboko,kouká z nich nějaký 1-2 cm,nebolí to,pouze to asi díky kapkám lehce šimrá.Toto se praktikuje 3x denně po dobu 15 minut /obě dírky současně/.
Jak nám doktor vysvětlil,jde o to,že takhle se kapky dostanou i do postranních dutin a uvolní je. Velmi dobré je zkombinovat tyčinky + horká vana,zaručuji, že Vám pak nudle potečou jedna radost:-)))))
Dobrý večer,i nám tato metoda pomohla,tak se podělím o zkušenost.
Dcera na ucpané dutiny též velmi trpí,po atb má do týdne opět rýmu,takže jsme zkusili toto:
2 x denně dát nožičky do horké osolené vody po kotníky (jakou nejvíc snese,né ale aby si je tam popálila!) a do nosu taky dle svých možností strčit lehounce vatové tyčinky namočené v kapičkách do nosu.Je jí skoro 7 let a strčí si je tam sama tak do půlky.Hodně při tom pšiká,ale dá se to vydržet.Do 10 minut rýma teče jak o závod....jak zelená,tak bílá,různě se to střídá. Takže vysmrkáme a jedeme za chvíli to samé ještě jednou,dvakrát.
Dělali jsme to tři dny a od té doby nesmrká a nemá ucpaný nos,snad to vydrží..děkujeme za inspiraci

MEDOVÝ ZÁZRAK NA IMUNITU I NACHLAZENÍ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
VČELÍ MED 250g, ČESNEK 35g, KŘEN 35g, MÁSLO 50g
POSTUP PŘÍPRAVY
1. ČESNEK S KŘENEM OČISTÍME A ROZMIXUJEME NA KAŠI
2. DO VĚTŠÍ SKLENICE SI DÁME TEKUTÝ MED
3. PŘIDÁME ROZMAČKANÉ MÁSLO A UTŘENÝ ČESNEK S KŘENEM
=VŠE DŮKLADNĚ ROZMÍCHÁME=
UCHOVÁVÁME: V CHLADNU LEDNICE
DÁVKOVÁNÍ:
PODÁVÁ SE 2-3x DENNĚ 1 ČAJOVÁ LŽICE
VHODNÉ:
PRO DĚTI OD 1. ROKU - AŽ DO STÁŘÍ
NA CO JE URČENÝ:
VÝBORNÁ KOMBINACE ÚČINNÝCH LÁTEK PRO POSÍLENÍ IMUNITY, TAKÉ PŘI NACHLAZENÍ A NEMOCI
RADY NA ZÁVĚR:
MÁ SVOU NEZAMĚNITELNOU CHUŤ A OSOBNĚ DOPORUČUJI TROCHU ZAJÍST ASPON PIŠKOTEM A POŘÁDNĚ ZAPÍT
OSOBNÍ ZKUŠENOST:
( JÁ OSOBNĚ JSEM TENTO "FUJTAJBL" JAK JSEM TO JAKO DÍTĚ NAZÝVALA, MUSEL BRÁT KVŮLI VELMI ČASTÝM ONEMOCNĚNÍM PRŮDUŠEK A OSLABENÉ IMUNITĚ A I KDYŽ MI TO NECHUTNALO, JE PRAVDOU, ŽE JE VELMI ÚČINNÝ)

Díky tomuto receptu jsem se vyhnula operaci karpálních tunelů
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Acylpyrin
5 listů aloe
francovku herbu či lesanu
POSTUP PŘÍPRAVY
Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře a podobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept.
Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte louhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.

HUBNUTÍ
Každý den ráno,1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek čaje se 2 lžícemi medu se skořicí. Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob. Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.
FAKTA O MEDU A SKOŘICI.
Je zjištěno,že směs medu a skořice LÉČÍ většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.
Nemoci srdce: Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.
Artritida: Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1 malou lžičkou skořice. Berou – li to pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.
Infekce močového měchýře: Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.
Bolesti zubů: Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu. Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.
Vysoká hladina cholesterolu: 2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med, je – li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu
Nachlazení: Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.
Potíže se žaludkem: Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.
Plynatost: Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení
Posílení imunitního systému: Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.
Těžký žaludek: 1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.
Chřipka: Vědci ve Španělsku zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.
Dlouhověkost: Čaj vyrobený z medu a skořice, je–li brán pravidelné, zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží, jako ve 20 letech.
Pupínky: 3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu.Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou. Když to děláte denně, pupínky do týdne zmizí i s kořeny.
Kožní infekce: Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzémy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.
Rakovina: Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázaly,že i pokročilá rakovina kostí, žaludku a střev může být s úspěchem léčena. Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.
Chronická únava: Nedávné studie ukazují, že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil. Pacienti - senioři užívající med a skořici v poměru 1 : 1 jsou čilejší a ohebnější.

Zdroj: Sociální sítě Bylinky jsou naše!  
Poučení: Vezměte prosím v úvahu, že toto jsou rady vašich přátel na webu sociálních sítí proto při použití myslete vlastní hlavou (říká se tomu selský rozum!)




Oblíbené příspěvky

MENU:

1968 Accordeon Afrika Agáta Agrese Aktualizace Aktualne Aktuální info Alphaville Amerika AMICUS RES Amy McDonald Andrea Bocelli Android Anna Kurnikova Anna Netrebko Anne Murray Anne Sophie Mutter plays Beethoven Atavismus Automobily Autosalon Ave Maria Až na dno Básník zpěvák a genius doby Beatles Bez černý Blondie Bolesti v zádech Bon Jovi Bonnie Tyler Botnet Bubáci Bylinky Celtic Woman Cestování. Moře CICERO Cicero O stáří CZportal Čas pomoci Čas říci sbohem český folklor a tance Člověk a Nemoc Dančí Debaty a názory Déjá vu Dengue Dívka u řeky Dobro a zlo Dobromysl obecná Dobrý vtip Domov Dragoon Ride Duše Dvořák Ekologie Eliška Kaplicky Fuchsová Emoce a úžas Eric Clapton Erin Mc Carley Etické a humánní principy Etické principy Evergreen Evropská Unie Facebook Falcon Fejeton Forever Young Fotografie Gaudeamus igitur Gigliola Cinquetti Gigliola Cinquetti - Non ho l'età in 1964 with 16 years old. Google Groupthink Historical music Historie Hity Hlad Hlaváček jarní Hledání na internetu Holy Night Houby Humor Humor a vtipy Hybridní pohon Chaloupky Christina Aquilera Immanuel Kant Imunita kojení a spánek Indiánský systém Internet Internet a Google Chrome Internetové smetiště internetové úložiště Introvert Írán Iveta Bartošová J. F. Kennedy Jak na to Jak se loví jeleni Jak se pracuje na internetu s rychlým prohlížečem? Jana Maláčová Janine Jansen Japonsko Jaro Jaterní poruchy a životospráva Kachna Kámen Kanada Karel Kryl Kariera Kaštany Káva kávovar Kočičí dráp Kočka domácí Kočky Sobě Kodex komentáře úvahy Kominík Komunitní sítě Koně Korsika Král komiků Královská svatba Krásná dudačka Krásné ženy Kritika Krokonoše Kryl Kryl Zapření Petrovo Kuchyně Kultura Květy Kytara Láska Laughing babies [HQ] Léčivé rostliny Ledecká Ledviny Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Lékaři Letadla Lita Ford Loreen Majdan Máma Marie Rottrová Markéta Hejná Markéta Šichtařová Marlene Dietrich Marta Kubišová Maxmilián Kašparů Medicina Megan Fox Melody Boys Měsíční svit Mince Ministr Mireille Mathieu Miss cizinka Mix – Karel Kryl Mobbing Momentky a cesty Monitorovací přístroje Moře Motivace Motory Moudro Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Muži Myslivost Na tom pražském mostě nedávejte srdce Negativní emoce Nemoci lidské nesvěřujte se News Nordic walking Noreply O dobrodiních O Evě a Adamovi O stáří O stupiditě Occamova Břitva olympijské hry Oregano Ornitologie Paměť Panorama hor Peníze Perská kočka Pes velký švýcarský Petrova Bouda Pie Jesu Pirati.cz Pirátství Pitná voda a jiné nápoje Počasí Podnikání Pohádka lásky Pohádky a my Policie Politika Pomlázka Portal Poruchy osobnosti Práce práci Prevence Prostata Přátelství Předjaří Přezdívka Příroda Přítel Psychopatie Queen R.A.Dvorský Radujme se Radůza Rady a tipy Recepty a rady Recepty k vaření Relax Renault Report Rock Rodina Rostliny Rostou Roxette Rusko Rušičky Rychlá péče RZP Řecko Santorini Sarah Brightman Sdílení Sellier&Bellot Sen Seneca Seneca Lucius Annaeus Senioři Sestry Allanovy Skupinová hloupost Skutečné příběhy Smartphone Smích a úsměv Snář o koních Sociální příčiny irracionality Sociální sítě Sociopatologie Sokol Spam sport Spotřebitelské chování Srdce ze skla Stáří Strach Stres Střelný prach Svoboda Svobodní koně Symphony no. 9 Syrie Šípková omáčka Štěstí získává přátele Tanky a Ukrajina Teen Tenkrát na Východě Terorismus Terra incognita The Beach Boys The Rubettes Time in The West Tipy a návody Toyota Trubači Trubka v hudbě Události na internetu Události ve světě Ukrajina USA Úvahy Úvod Uzené Uzení naloženého masa Úzkost Válka Vánoce Věda Věda a svět Vědomí a podvědomí Velikonoce Venezuela Verše Videa Vilacora Violin Concerto Víra Vladimír Páral Vlasta Burian Vlaštovičník větší Volby Volkswagen Výzbroj WC STORY WCstory William a Kate Windows YouTube a Karel Kryl Základ poznání Zázvor Zdraví Zdraví a pohyb Zelené Zelený Raoul Night Late Show Zelí Zemanta Zlato Změny počasí Zvěřina Žena je původce činu Židovské Život na dlani

Vybraný příspěvek

Dobrý vtip!

Benátky ZÁSTUPKYNĚ. Otec s matkou neviděli svojí dceru téměř dva roky. Potom jí navštívili v Brně v jej krásném novém bytě.  Matka žasla...